Пет деца от ЦНСТ за деца без увреждания-Карлово имаха възможност да участват в Националния шампионат за деца, лишени от родителски грижи. В 24-ото издание на Коледния турнир, който се проведе на 08/09.12.2015 г. в зала „Арена Армеец”-София се включиха близо 500 потребители на 30 социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Събитието бе организирано от Фондация „София – Европейска столица на спорта” и Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи”. Гости на турнира бяха: Председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова, заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, бившият футболен национал Тодор Янчев, директор Маркетинг на ПИБ Илона Станева. Проявата бе под наслов “Спортът достъпен за всички деца” и бе част от спортните календари на инициатива София – Европейска столица на спорта и на БСФДЛРГ за 2015 г.

Нашите момичета и момчета участваха в дисциплините: лека атлетика, тенис на маса, баскетбол, където се справиха добре. Създадоха нови приятелства и запознанства.

Стефка Костадинова награди изявени деца в спорта за 2015 г., от различните центрове, между тях беше и нашата Галя Шатова, шампионка по вдигане на тежести за кадетки.

Вярвам, че днес тук в залата е някой бъдещ олимпийски шампион на България. Пожелавам на всички деца Весела Коледа и една хубава Нова година,” каза им президентът на БОК Стефка Костадинова.