Потребителка на ЦНСТ, която многократно е доказала своите спортни постижения в национални и международни състезания по вдигане на тежести /носителка на три златни медала за България от Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки 2016 – Полша/, бе наградена с едногодишна стипендия за изявени дарби.

Насърчаването на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби е на основание Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, обн. ДВ бр. 111, 2003 г., изм. ДВ. бр.28 от 8 април 2016 г.

Закрила на деца с изявени дарби включва:

  • стимулиране на деца до 18-годишна възраст чрез предоставяне на 12-месечна стипендия в размер 135 лв. месечно;

Искане за стипендия на потребителката като ученичка от общинско училище е подадено от директора на училището до кмета на община Карлово, господин Кабаиванов, който многократно се е срещал и награждавал лично потребителката за нейните високи постижения в спорта. Стипендията се предостави със заповед на кмета след разглеждане от съответната експертно-консултативна комисия. Средствата за изпълнение на мерките за закрила на деца с изявени дарби от общински училища се предоставят на общините с постановление на Министерския съвет по реда на чл. 11 от Наредбата, въз основа на мотивирано искане до съответния министър и приложена справка .

Това е поредната заслужена награда на нашата потребителка,  която екипът на ЦНСТ и СОНИК СТАРТ подкрепят в нейната подготовка   за участия в следващите световни и европейски състезания, желаят й здраве и много спортен хъс!