От 12 до 16 март т.г в зала „Иван Веселинов” в Асеновград  се проведе Държавният лично-отборен шампионат по вдигане на тежести за момчета и момичета, кадети и кадетки, юноши и девойки, както и за мъже и жени. В състезанието  участваха състезатели от над 40 спортни клуба от цяла България.

Домакин на първенството беше  Спортен клуб „Вдигане на тежести-Асеновец”, Асеновград.

Заслужено сред спортистите , класирали се в индивидуалните възрастови групи на шампионата бяха и потребителите на ЦНСТ-Карлово. Три от момичетата, се класираха на първо място в категориите: момичета до 30 кг., момичета до 40 кг. И първо място в категория кадетки. Друг потребител се класира на второ място в категория: момчета до 40 кг.

Децата активно тренират три пъти в седмицата в Сдружение  Клуб по вдигане на тежести „Самсон”-Сопот под ръководството на треньора Иван Лухов.  Те споделиха, че са се чувствали добре подготвени за такова голямо състезание и за това не е било толкова трудно да постигнат такива постижения. Треньорът също не скри радостта си от успеха им, който се дължи на много труд, много тренировки. Пред спортистите по вдигане на тежести , потребители на ЦНСТ-Карлово предстоят високи цели и възможности, добри перспективи.

Екипите на КСУ-Карлово и Ръководството на СОНИК СТАРТ винаги са се радвали и гордели на спортните успехи и постижения на потребителите на ЦНСТ-Карлово и са ги подкрепяли в изявите им.