На 22.03. пролетта официално е настъпила. В много страни по света Първа пролет се отбелязва с различни празненства. Децата решиха да си кажат „Честита първа пролет!“ с Празнична вечеря приготвена от тях самите. Пожелаха си много късмет , време за учене и игри навън, както и пролетта да донесе на всички много усмивки и весели моменти.

Потребителите сами изявиха желание за Първа пролет / 22.03./ да си приготвят Празнична вечеря. За целта бяха заявили предварително продуктите, които им са необходими за приготвянето на основните ястия-мусака, пържени картофи, десерт-торта, салата: – картофи, кайма, зеленчуци, плодове, подправки , яйца и др. Организатор на инициативата и готвенето бе потребителка, която е в 10 клас, паралелка „Кетъринг” при Професионална гимназия „ Ген. Владимир Заимов” гр. Сопот.

Повечето от потребителите се включиха в приготвянето на храната, а останалите наблюдаваха процеса на готвене.

ЦНСТ-Карлово и СОНИК СТАРТ се стремят децата да израстват в среда близка до семейната. Да им дадат възможност в атмосфера на домашен уют да се развиват хармонично; да им се осигурят основните човешки потребности от подкрепа, дом, топлина , да развият кулинарни способности, които ще им бъдат необходими в живота, да им помогнат да се развият като пълноценни личности.

КУЛИНАР2 КУЛИНАРИЯ