Екипът на ЦНСТ – Карлово организира посещение на децата в родната къща на Васил Левски, където те имаха възможност да се докоснат непосредствено до историята и живота на един от най-великите мъже на България.

Посещението провокира любознателността на децата. Те се запознаха с нови факти за миналото, като с интерес слушаха разказа за създаването на музея – за оригиналната къща, опожарена през Освободителната война и нейното въстановяване в автентичен вид през 1937г. по инициатива на родолюбиви българи. Децата разгледаха всички документи, снимки, вещи на Апостола и семейството му и се запознаха с мемориалния параклис „Всех святих болгарских”, създаден през 2000г. в памет на българския герой. Особено ги впечатли съхранените коси на Васил Левски, които той отрязва след като се отказва от монашеството.

Посещението в Национален музей „Васил Левски” е само едно от мероприятията, които се организират от екипа на ЦНСТ с цел изграждане на траен интерес у децата; родолюбие и уважение към българската история, корени и традиции.