В периода 25.10.-26.10.14 г., пет от потребителите на ЦНСТ, трениращи вдигане на тежести участваха в още едно престижно състезание в Смолян –„Турнир по вдигане на тежести за момичета и момчета”. Турнирът е организиран от Общината и Спортен клуб по вдигане на тежести –Смолян, по случай 102 години от Освобождението на Родопите и Празника на Смолян.

В турнира, който се проведе в Спортната зала на Смолян взеха участие състезатели от Хасково, Пазарджик, Сопот, Карлово, Асеновград и др. Турнирът е за момчета и момичета от 10 до 17–годишна възраст. Участниците в състезанието бяха разпределени в три групи, за момичета, а другите две за момчета като класирането се извърши по системата “Синклер”.

С гордост можем да кажем, че нашите деца , амбицирани и надъхани за успех се представиха отлично. В надпреварата с 40 други състезатели, потребителката ни , която е национална състезателка в категория кадетки до 17 годишна възраст, спечели златен медал. Друг от потребителите ни се класира на трето място , с бронзов медал.

Заслужените спортни успехи са израз на усилени тренировки и постоянство! Нашите таланти са добре подготвени технически, което се дължи на добрата работа на треньора им Иван Лухов от Спортен клуб „Калофер-Карлово”.