На 29.09.2014 г. екипът на КСУ/Комплекс за социални услуги /„Гергана” от с.Нареченски бани направи еднодневно посещение в ЦНСТ-Карлово с цел обмяна на опит. КСУ с. Нареченски бани обединява две социални услуги от резидентен тип: Център за настаняване от семеен тип „Усмивка” с капацитет 10 деца и Център за настаняване от семеен тип „Звънче” с капацитет 15 места.

Ползвателите на услугата са деца на възраст от 3 до 18 години, за които до момента на приемането им в Център за настаняване от семеен тип са изчерпани възможностите за оставане и връщане в биологичното семейство, настаняване в семейство на близки и роднини или в приемно семейство.

Колегите бяха посрещнати топло и с внимание.

Въвеждане в работата на ЦНСТ-Карлово направи Ръководителят на КСУ-Карлово г-жа Мариана Иванова, която им разказа за дейността на Центъра. Социалният работник и педагога също се включиха и представиха добри практики от своята работа, разказаха за международния обмен на опит в Любляна, Словения с Младежки дом и Кризисния център.

Гостите разгледаха нашата КЪЩА КАТО ВКЪЩИ и останаха впечатлени. Задаваха много въпроси . Създаде се дискусия за важни проблеми , касаещи и двата екипа.

Подчертаха желанието си да продължим размяната на посещения. Общата ни цел е еднаква: да гарантираме по-добра грижа за децата. Чрез размяна на добри практики и успехи заедно да търсим по-високо качество на грижа и индивидуално решение за всяко дете.

100_3983 100_3986