На 31 юли бяха обявени имената на класиралите се участници в националния конкурс “1000 стипендии”– за учебната 2014/2015 година, те са избрани от комисиите на Фондация “Комунитас” да продължат участието си на следващия кръг – интервю. Сред тях е и потребител на ЦНСТ -Карлово, който кандидатства с есе в област литература, където достойно представи знанията си и разсъжденията си. Чрез есето на тема: „ Искам, знам и мога “, потребителят показа своето собствено мнение, своите идеи.

МИСИЯТА на проекта е да създаде условия за социална мобилност и „прескачане” на социални граници, което най-ефективно може да стане чрез образованието. За своя водеща ценност „1000 стипендии” издига книгата и четенето и е твърдо срещу плагиатството.

Предстои втория етап на конкурса – събеседване чрез индивидуално интервю, което ще се проведе през септември и октомври. Финалното класиране ще бъде обявено на 1 ноември.

Всички специалисти от голямото семейство на СОНИК СТАРТ подкрепяме и се радваме на постижението на потребителя на ЦНСТ-Карлово!