За пореден път доброволците, представители на хуманитарната организация, Германския помощен фонд-ОРА-България, донесоха подаръци на децата от името на ЕТ “ТОВИ”-Тошка Гаригова, Пловдив. Подаръците включваха дрехи, книжки и учебни помагала. Децата от ЦНСТ посрещнаха своите стари приятели с чай,с атрактивна програма от песни и стихотворения, с усмивки и с много желание да разкажат какво ново се е случило при тях.

             Сдружение “Германски помощен фонд – ОРА България” е организация с нестопанска цел за подпомагане на юридически и физически лица в естествените и духовните им нужди. За тях всеки човешки живот е скъпоценен, независимо от раса, пол, народност или религия, и заслужава да се направи всяко усилие, за да може той да се опази. Сдружението работи с доброволци в страната, които жертват от своето време, емоции и финанси, за да покажат любовта и загрижеността си към нуждаещите се .

            Децата бяха посетени и от друг свой стар приятел, американеца-Джоузеф, който беше един от последните представители на КОРПУСА НА МИРА в Калофер. Корпусът на мира e независима правителствена агенция на САЩ. Създадена е през 1961 година от президента Джон Кенеди. Корпусът на мира има за цел: да подпомага мира, разбирателството между народите, да изпраща доброволци, които да живеят и работят сред хора в страните домакини.

Сега Джоузеф е преподавател в Американския университет в Благоевград, но не е забравил създадените приятелства с децата, когато живееха в Калофер, споделянето с тях на американската и запознаването чрез тях с българската култура.

01 02 03