Д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово и Ангел Чакъров – управител на СОНИК СТАРТ прерязаха лентата на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ), който се намира на ул. “Калоян” №14. Отец Марко Тодоров отслужи водосвет за здравето и благополучието на децата, настанени в него и на целия персонал, който се грижи за тях. В градинката пред Центъра д-р Кабаиванов, заедно с едно от децата засади плодно дръвче. В приветствието си към младежите и служителите на ЦНСТ той заяви, че във всяко едно отношение могат да разчитат на Община Карлово за подкрепа и съдействие.

Основната цел на “Къща като вкъщи” на СОНИК СТАРТ – фирмата, която предлага услугата, е да даде възможност за равен старт на деца от 7 до 18-годишна възраст за пълноценно социално включване. За 15 деца, настанени в момента там, са осигурени уют и подкрепа в среда, максимално близка до семейната, както и индивидуална грижа. Екипът на фирмата подкрепя възможността за реинтеграция на всяко дете в биологичното семейство, осиновяване или настаняване в приемно семейство.

[easyrotator]erc_17_1383121125[/easyrotator]

Източник: http://www.karlovo.bg/index.php/2012-01-05-13-43-06/1316-v-karlovo-otkriha-tzentar-za-nastanyavane-ot-semeen-tip