Kонкурс под мотото „Моят град е моят дом“ организира СОНИК СТАРТ за децата, настанени в Центровете за настаняване от семеен тип, част от голямо семейство на  организацията, в периода 09.01 – 15.02.2018 г.

Конкурсът се реализира с цел провокиране на креативността на децата. Той цели и насърчаване на диалога и участието, на включването им в живота на общността и даване на своя принос чрез претворяване на красивото и ценното в града – нашия общ дом.

Интересното предизвикателство ще даде възможност на децата да изразят себе си и творческите си идеи, като превъплатят своето усещане за града като свой дом, в послания, есета и рисунки, по свой собствен начин, и ги представят пред широката публика. Творбите на всички участници ще бъдат публикувани на сайтовете на организацията и представени върху банер, който ще разпространи техните послания из цялата страна и ще бъде специален подарък за съмишленици и партньори. Всяко дете ще получи грамота и специална индивидуална награда, подчертаваща приноса и значимостта на неговото участие.

За да се чувстват децата обвързани с общността, както и за да я обогатяват и бъдат активни, са необходими повече възможности за изява; възможности за споделяне на техните идеи, мнения и преживявания с нас, „големите“. Това е и най-искрената обратна връзка за това, което правим, и най-голямата възможност – да се доближим до тяхната гледна точка, да повярваме в мечтите им и работим за превръщането им в реалност.