На 12.09.2016 г. потребителка на ЦНСТ Карлово, спечели три златни медала за България на Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки 2016 г., проведено в Полша. Девойката, която е на 15 г. грабна титлата в категория до 58 кг с три първи места – в изхвърлянето с 78 кг, в изтласкването с 90 кг и в двубоя.

Момичето тренира вдигане на тежести от четири години и зад гърба й има вече редица постижения от престижни международни и световни турнири. Тя е част от силното и талантливо младо поколение, на което ще разчитат за предстоящите Младежки олимпийски игри, част от потенциалните надежди за Олимпиадата в Токио през 2020 г.

Заслуга за нейното надграждане като спортист има г-н Иван Лухов, който я тренира в спортен клуб „Самсон” гр. Сопот, екипът на КСУ, децата и Ръководството на СОНИК СТАРТ, които правят всичко възможно тя да има нормални условия за подготовка и състезания, да чувства тяхната обич и подкрепа.

Нашето момиче бе поканено на среща  от кмета на Община Карлово-д-р Кабаиванов, в присъствието на журналисти, дежурен възпитател, треньорът й-г-н Иван Лухов. Тя бе наградена от кмета за достойното й представяне на състезанието с раница, шапка, портмоне на световноизвестна спортна марка, и 300 лева.