В периода от 7 до 15 август децата от ЦНСТДМ гр. Карлово се включиха в творческа ваканция в село Ковачевица (община Гърмен) по покана на посолството на Малтийския орден в България.

Проектът Творчески ваканции се осъществява в координация с Държавна агенция за закрила на детето и други, Държавния културен институт към Министерството на външните работи и с подкрепата на различни спонсорски организации. Експерти от ДАЗД работиха с децата по теми, свързани с Европейския съюз и Правата на детето. Участваха доброволци от България, Франция и Америка.

Децата от ЦНСТ – Карлово изкараха една незабравима творческа ваканция, изпълнена с разнообразни и интересни занимания: рисуване, часове по журналистика, писане на есета, участия в ателиета и други. Те се включиха активно във всичко, като се забавляваха, обогатиха своите познания и опит и създадоха нови приятелства, изживявайки незабравими моменти. Вълнуващо и обогатяващо беше и посещението на Зоологически кът в гр. Хаджи Димово, както и на минералния басейн в село Огняново, а на 15 август децата имаха възможност да участват в празничната служба, отслужена от архимандрит Серафим в гр. Хаджи Димово.